سه‌شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۸
امام جماعت امام محله باشد

حوزه/ حجت الاسلام مرادی گفت: باید امامان موفق را به ائمه جماعت معرفی کنیم تا بدانند که می توانند در فعالیت های گسترده تری وارد شوند. انتقال تجربیات امامان موفق یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای ارتقای امامان جماعت به امامان محله است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام قاسم مرادی، راهیار بنیاد هدایت در استان اصفهان در گفت و گویی به تشریح وضعیت شبکه امامت در این استان پرداخت و گفت: در حال حاضر استان اصفهان از حدود ۱۴۰ امام روستا، ۶۰ امام محله و ۸ امام پایگاه فرهنگی، اجتماعی که با سهمیه تعلق گرفته این تعداد به ۱۰ نفر می‌رسد.

راهیار بنیاد هدایت در اصفهان به موضوع پای کار آوردن نهادها در حل مشکل محلات اشاره کرد و افزود: اولین کاری که باید انجام شود هماهنگی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی با سایر نهادها است و این کار با کمک راهیاران و معاونان فرهنگی سازمان صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: پس از این امام است که با مراودات با نهادها می‌تواند سازمان‌ها را پای کار بیاورد. در این مرحله امام می‌تواند از سازمان برای رفع موانع این ارتباط کمک بگیرد. در این خصوص جلسات متعددی با نهادهای مختلف از جمله سپاه برگزار کرده ایم.

حجت الاسلام مرادی بیان کرد: به منظور تعین یافتن امام در محله ابتدا خود امام باید شاخصه‌هایی نظیر توان و سواد تبلیغی را داشته باشد. در این زمینه آنچه به عهده راهیاران شهرستانی گذاشته شده این است که این عزیزان باید امام و سوابق تبلیغی وی را به مردم و هیئت امنا متذکر شوند.

راهیار بنیاد هدایت در اصفهان اضافه کرد: در خیلی مواقع توانمندی‌های امام گفته نمی‌شود و مردم هم از توانمندی‌های امام اطلاعی ندارند. خود امام هم باید توانایی خود را به منصه ظهور برساند و مردم احساس کنند که بودن امام برای آنها به لحاظ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مفید و مؤثر است.

وی موضوع ارتقای امامان جماعت به امامت محله را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: ما در نمایشگاهی در حاشیه همایش «کوثر هدایت» برگزار کردیم به این موضوع پرداختیم و حتی نام نمایشگاه را ۱۰ کیلومتر مربع بود؛ به این معنی که امام جماعت باید از ۲۰۰ متر مربع مسجد فراتر رود و وارد فضای ۱۰ کیلومتر مربعی شود که همان فضای محله است.

حجت الاسلام مرادی عنوان کرد: خود امام جماعت باید به این نتیجه برسد که وظیفه اش تنها نماز خواندن صرف نیست. باید به این باور برسد که وظیفه‌ای فراتر دارد. باید امامان موفق را به آنها معرفی کنیم تا متوجه شوند می‌توانند در فعالیت‌های گسترده‌تری وارد شوند. بنابراین انتقال تجربیات امامان موفق یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای ارتقای امامان جماعت به امامان محله است.

وی گریزی هم به خاطرات دوران راهیاری خود زد و گفت: آنچه برای من در دوران راهیاری خوشایند بود این است که در بین امامان افرادی را داریم که به آن باور نرسیده بودند که می‌توانند در همه زمینه‌ها فعالیت کنن، اما وقتی به صورت خصوصی به مناطق آنها می‌رفتیم و انتقال تجربیات صورت می‌گرفت، پس از مدتی مشاهده می‌کردیم که از شخصی که به عنوان الگو به وی معرفی شده بود هم پیشی گرفته بود. این برای من بسیار شیرین بود.

حجت الاسلام مرادی اظهار داشت: دومین نکته‌ای که برایم بسیار حائز اهمیت است شخصیتی بود که به امامان داده می‌شد و تکریمی بود که از آنها به عمل می‌آمد و امامان همسران آنها از این کار خیلی راضی بودند. با اقدامات بنیاد هدایت تکریم از شریکة الامام تا حدی جا افتاده است و این بسیار مهم است هرچند کافی نیست. همین که شریکة الامام دیده شود و مورد تکریم قرار گیرد حتی اگر فعالیت تبلیغی هم ندارد می‌تواند به لحاظ روحی امام را تأمین کند.

راهیار بنیاد هدایت در پایان برگزاری نشست ملی «کوثر هدایت» را یادآور شد و گفت: همین که مسئولین سازمان تبلیغات با دستاوردهای استان‌های دیگر آشنا شدند مهمترین آورده این نشست بود و متوجه شدند آنچه به عنوان وظایف راهیاران شهرستانی از سوی بنیاد هدایت مشخص شده است را می‌شود انجام داد. مزیت دیگر این نشست این بود که در کنار مضجع شریف امام رضا (ع) برگزار شد و این سب تجدید قوا شد.

وی افزود: هنوز برخی از مدیران سازمان تبلیغات شناخت کافی از بنیاد هدایت ندارند این نشست فرصتی را فراهم کرد تا افراد با اهداف بنیاد هدایت آشنا شوند و سبب ایجاد همدلی بین مسئولین شد.

انتهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha